Het standpunt van Paardenpraktijk Pegasus is dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom besteden we veel aandacht aan de preventieve zorg, zoals voeding, gebit, vaccineren, wormenbestrijding en huisvesting.

De eigenaar van het paard heeft hier een centrale rol. De eigenaar staat in voor alle beslissingen over de bovengenoemde factoren. Graag willen wij als praktijk de eigenaar informeren over de preventieve maatregelen die een eigenaar kan nemen om zijn paard zo gezond mogelijk te houden, in de hoop dat medische interventie zo min mogelijk nodig is.

Hoe bereiken we dit?
Wij kunnen bij u op locatie informatie-avonden geven. Tijdens de informatie-avond bespreken we eerst de anatomie en fysiologie van het paard, om vervolgens in te gaan op de verschillende onderwerpen. Aan het einde is er tijd voor vragen en kan advies op maat gegeven worden. Er zijn verschillende pakketten mogelijk.

  1. Een informatie-avond waar in ongeveer 2 uur tijd alle onderwerpen (voeding, gebit, vaccineren, wormenbestrijding en huisvesting) kort worden aangehaald.
  2. Meerdere informatie-avonden van ongeveer 1 uur per onderwerp waarin wordt ingegaan op de specifieke anatomie, fysiologie en praktische toepassing van slechts één onderwerp. Deze informatie-avonden kunnen per onderwerp worden afgenomen. Op één avond kunnen maximaal 2 onderwerpen besproken worden.

Daarnaast bieden wij preventieve middelen aan, zoals vaccinaties (influenza, tetanus, rhino) en wormenkuren. In de toekomst wordt dit uitgebreid met gebitsbehandelingen en mestonderzoeken.

Natuurlijk staan wij ook voor u klaar als uw paard iets mankeert. U kunt ons bereiken via mail (info@paardenpraktijkpegasus.nl) of telefonisch (085-1305618) voor informatie, om advies in te winnen of een afspraak te maken. Wij werken uitsluitend op afspraak en zijn, buiten onze openingstijden, niet bereikbaar voor spoedgevallen.